Bedste Tyrosin 2023 - TEST af 5 Tyrosin (bedst i test)

Vi har gennemgået, sammenlignet og testet 11 kosttilskud med aminosyren L-tyrosin. Læs mere om tyrosin i testen nedenfor. Her begrundes, hvorfor Core Tyrosine Caps er den bedste i vores test.

Testvindere - Bedste Tyrosin 2023

Her er en oversigt over årets bedste Tyrosin.

Om vores test af de bedste kosttilskud med tyrosin

I vores sammenligning af forskellige tyrosin-tilskud har vi bl.a. testet og gennemgået følgende parametre:

  • Indhold (hvad indeholder produktet, hvor meget tyrosin indeholder hver kapsel/tablet?)
  • Pris (er produktet prisen værd?)
  • Andet (hvad siger andre kunder om produktet, hvor hurtigt leveres det?)

Vores 5 bedste Tyrosin (September 2023)

1. Core Tyrosine Caps - Bedst i test

Core Tyrosine Caps - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Svensk Kosttilskud)

2. Solgar L-Tyrosine - Bedste premium tyrosin

Solgar L-Tyrosine - Bedste premium tyrosin
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Svensk Kosttilskud)

3. Core Tyrosine - Bedste tyrosin pulver

Core Tyrosine - Bedste tyrosin pulver
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(Svensk Kosttilskud)

4. Body science Tyrosine - Bedste brugerbedømmelser

Body science Tyrosine - Bedste brugerbedømmelser
Score 4,1/5
Score 4,1/5
Till butik
köp
(MM Sports)

5. Healthwell Tyrosin - Bedste veganske tyrosin

Healthwell Tyrosin 500 - Bedste veganske tyrosin
Score 3,9/5
Score 3,9/5
Till butik
köp
(Healthwell)

Sammenligne alle tyrosin i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

Tyrosin Portioner Pris / portion Tyrosin / port Totalbetyg Pris
Core Tyrosine Caps 120 stk 1,41 kr 600 mg Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
169 kr
Solgar L-Tyrosine 50 stk 2,78 kr 500 mg Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
139 kr
Core Tyrosine 57 stk 1,67 kr 3500 mg Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
95 kr
Body science Tyrosine 80 stk 1,24 kr 500 mg Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris fra
99 kr
Healthwell Tyrosin 500 60 stk 1,98 kr 500 mg Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris fra
119 kr

Hvorfor behøver vi tyrosin?

Som alle andre aminosyrer har tyrosin en række vigtige funktioner, der hjælper os både fysisk og mentalt. Når det kommer til de indre organer, er det først og fremmest skjoldbruskkirtlen, der påvirker vores stofskifte, og binyrerne, der regulerer vores stressniveauer, der har brug for denne aminosyre. Med andre ord er tyrosin et klassisk eksempel på en aminosyre, der udfylder funktioner både på det fysiske og mentale niveau.

Tyrosin har også en anden vigtig funktion, da denne aminosyre hjælper produktionen af ​​visse neurotransmittorer, såsom dopamin og en bestemt type adrenalin. Dette er stoffer, der regulerer, hvordan vi generelt føler os tilpas, men også hvordan vi håndterer ting som vanskelige situationer og stress. Hvis en person lider af en vanskelig situation, føler sig ængstelig eller simpelthen har påtaget sig for mange opgaver, er det f.eks. tyrosin-niveauerne, der kan hjælpe en med at tackle den stress, omstændighederne forårsager. I eksperimenter er det blevet observeret, at dyr, der har for lave niveauer af tyrosin, får problemer, når de bliver stresset, og at de reagerer på denne stress ved at spise mere, hvilket fører til vægtøgning. En anden funktion, som tyrosin spiller en rolle i, er, hvordan vi kan udføre flere opgaver på én gang - selv med høje stressniveauer er det muligt at fokusere på flere ting, hvis man holder et koldt sind.

skjoldbruskkirtlen

Symptomer på mangel på tyrosin

Den første ting, der sker, hvis man går rundt med mangel på tyrosin, er at skjoldbruskkirtlen og binyrerne ikke kan fungere normalt. Fordi skjoldbruskkirtlen har at gøre med vores stofskifte, kan dette føre til underproduktion, hvilket igen medfører et reduceret stofskifte af stoffet og at man dermed begynder at tage på i vægt, selvom man ikke har ændret sine spisevaner. Det kan føre til angst og endda depression, men der er også indikationer på, at den faktiske mangel i sig selv kan påvirke vores mentale helbred meget negativt. Der er selvfølgelig mange andre grunde til angst og vægtøgning, men man skal holde øje med deres tyrosinniveauer, hvis man bemærker disse symptomer.

Fordi tyrosin hjælper med at regulere vores stressniveauer og hvordan vi reagerer på forskellige situationer, kan ting som hjertebanken og koldsved opstå, hvis man har for lave niveauer. Bekymringer, manglende evne til at koncentrere sig og en følelse af at være tæt på et nervesammenbrud er alle symptomer på, at noget er galt med tyrosin-niveauerne. Dette skyldes dog ikke altid mangel, men kan også være et tegn på, at man har fået for meget af det gode, hvorfor man da skal være forsigtig med at tage kosttilskud, som ikke man rådes til efter en grundig medicinsk undersøgelse.

Tyrosin og træning

Core tyrosin kosttilskud2

Tyrosin kan blandt andet øge ens dopaminniveauer

Tyrosin har længe været et populært kosttilskud blandt mennesker, der regelmæssigt træner hårdt, og det skyldes delvis, at man har brug for ekstra adrenalin og dopamin for at få gode resultater. Dette ekstra energiboost vil være praktisk, hvis du er ude at løbe eller vil træne rigtig hårdt i træningscenteret. Mennesker, der træner meget, er også nødt til at opretholde koncentrationen om, hvad de laver gennem hele træningen, så øvelserne udføres korrekt, og hver muskelgruppe arbejder maksimalt, og her er dopamin en af ​​deres bedste venner.

hjerne

Gå ned i vægt uden at miste muskelmasse

Et af de store problemer for mennesker, der ønsker at tabe sig, mens de ønsker at opbygge deres styrke, er, at kroppen naturligt nedbryder muskelmasse, når den ikke får nok kalorier. Dette er helt normalt og hører til den overlevelsesoperation, der er helt naturligt i alle væsener. Hvis du træner meget, har du brug for flere kalorier, end hvis du ikke gør det, og hvis du vil tabe dig, skal du forbruge færre kalorier, end du forbrænder. Her kan balancen hurtigt gå galt, men da tyrosin stimulerer byggeprocessen i kroppens celler, kan de ønskede resultater opnås ved hjælp af aminosyren. Ved at holde øje med forholdet mellem indtagelse og forbrænding og derefter tilføje kosttilskuddene, kan man se frem til at begge tabe sig uden at miste muskelmasse.

Hvor findes tyrosin naturligt?

Aminosyren tyrosin findes i de fleste kød- og mejeriprodukter, men også i sojaprodukter, nødder, frø og fuldkorn. De bedste osteprodukter for stoffet er parmesan, men du kan også få høje niveauer, hvis du spiser Gruyere, Mozzarella og grøn ost. Jordnødder er også en god kilde til tyrosin såvel som sesamfrø, solsikkefrø og chiafrø. Dette gør det muligt for både vegetarer og veganere at få tilfredsstillende niveauer af aminosyren, hvis de bare er omhyggelige med at indtage nok af disse fødevarer.

Tyrosin fordele og ulemper

Hvem skal ikke tage tyrosin?

Da tyrosin er tæt knyttet til stresshormoner og signalstoffer, bør man ikke tage stoffet, hvis man lider af mental sygdom og allerede tager medicin til det. Hjernens kemiske opsætning må ikke leges med, og man skal bestemt konsultere en læge, hvis man er i gang med en farmaceutisk behandling af nogen art. I sjældne tilfælde har nogle mennesker, der har indtaget for meget tyrosin, oplevet pludselige migræneanfald, og læger fraråder gravide og ammende kvinder til at tage kosttilskud med stoffet. Man bør aldrig se et kosttilskud som en erstatning for mad og drikke, men snarere som et supplement, der kan være nødvendigt i bestemte perioder af livet, eller hvis man har en krævende livsstil, der kræver ekstra energi, vitaminer og aminosyrer.

De bedste kosttilskud med tyrosin

Hvis du træner hårdt og ofte eller føler dig udmattet af for meget stress i livet, kan det være en god idé at tage noget ekstra tyrosin via kosttilskud. Doseringen kan variere afhængigt af hvor aktiv du er, om du er mand eller kvinde og hvordan din kropsstruktur er, men det er altid bedst at starte med den laveste anbefalede dosis og derefter langsomt øges til den højeste om nødvendigt. Kroppen er nødt til at vænne sig til lidt, og ved at tage det forsigtigt får du bedre resultater i det lange løb. Tyrosin absorberes let af kroppen, hvis du tager det på tom mave, men du kan selv bestemme, om du foretrækker kapsler eller pulver.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 8 februari 2023
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
32 Stemmer, Gennemsnit: 4.7 / 5