Bedste Tyrosin test 2022

Sidst redigeret maj 2022

Vi har gennemgået, sammenlignet og testet 11 kosttilskud med aminosyren L-tyrosin. Læs mere om tyrosin i testen nedenfor. Her begrundes, hvorfor Core Tyrosine Caps er den bedste i vores test.

Om vores test af de bedste kosttilskud med tyrosin

I vores sammenligning af forskellige tyrosin-tilskud har vi bl.a. testet og gennemgået følgende parametre:

 • Indhold (hvad indeholder produktet, hvor meget tyrosin indeholder hver kapsel/tablet?)
 • Pris (er produktet prisen værd?)
 • Andet (hvad siger andre kunder om produktet, hvor hurtigt leveres det?)

Bedste Tyrosin:

 1. Bedst i test: Core Tyrosine Caps

  9,7/10
  Core Tyrosine Caps
  Bedst i test
  Portioner
  120 stk
  Pris / portion
  0,99 kr
  Tyrosin / port
  600 mg
  Til butik
  119 kr
 2. Bedste premium tyrosin: Solgar L-Tyrosine

  9,5/10
  Solgar L-Tyrosine
  Portioner
  50 stk
  Pris / portion
  2,70 kr
  Tyrosin / port
  500 mg
  Til butik
  135 kr
 3. Bedste tyrosin pulver: Core Tyrosine

  9,3/10
  Core Tyrosine
  Portioner
  57 stk
  Pris / portion
  1,74 kr
  Tyrosin / port
  3500 mg
  Til butik
  99 kr
 4. Bedste brugerbedømmelser: Body science Tyrosine

  9,1/10
  Body science Tyrosine
  Portioner
  80 stk
  Pris / portion
  1,24 kr
  Tyrosin / port
  500 mg
  Til butik
  99 kr
 5. Bedste veganske tyrosin: Healthwell Tyrosin

  8,9/10
  Healthwell Tyrosin 500
  Portioner
  60 stk
  Pris / portion
  1,98 kr
  Tyrosin / port
  500 mg
  Til butik
  119 kr

Hvorfor behøver vi tyrosin?

Som alle andre aminosyrer har tyrosin en række vigtige funktioner, der hjælper os både fysisk og mentalt. Når det kommer til de indre organer, er det først og fremmest skjoldbruskkirtlen, der påvirker vores stofskifte, og binyrerne, der regulerer vores stressniveauer, der har brug for denne aminosyre. Med andre ord er tyrosin et klassisk eksempel på en aminosyre, der udfylder funktioner både på det fysiske og mentale niveau.

Tyrosin har også en anden vigtig funktion, da denne aminosyre hjælper produktionen af ​​visse neurotransmittorer, såsom dopamin og en bestemt type adrenalin. Dette er stoffer, der regulerer, hvordan vi generelt føler os tilpas, men også hvordan vi håndterer ting som vanskelige situationer og stress. Hvis en person lider af en vanskelig situation, føler sig ængstelig eller simpelthen har påtaget sig for mange opgaver, er det f.eks. tyrosin-niveauerne, der kan hjælpe en med at tackle den stress, omstændighederne forårsager. I eksperimenter er det blevet observeret, at dyr, der har for lave niveauer af tyrosin, får problemer, når de bliver stresset, og at de reagerer på denne stress ved at spise mere, hvilket fører til vægtøgning. En anden funktion, som tyrosin spiller en rolle i, er, hvordan vi kan udføre flere opgaver på én gang - selv med høje stressniveauer er det muligt at fokusere på flere ting, hvis man holder et koldt sind.

Symptomer på mangel på tyrosin

Den første ting, der sker, hvis man går rundt med mangel på tyrosin, er at skjoldbruskkirtlen og binyrerne ikke kan fungere normalt. Fordi skjoldbruskkirtlen har at gøre med vores stofskifte, kan dette føre til underproduktion, hvilket igen medfører et reduceret stofskifte af stoffet og at man dermed begynder at tage på i vægt, selvom man ikke har ændret sine spisevaner. Det kan føre til angst og endda depression, men der er også indikationer på, at den faktiske mangel i sig selv kan påvirke vores mentale helbred meget negativt. Der er selvfølgelig mange andre grunde til angst og vægtøgning, men man skal holde øje med deres tyrosinniveauer, hvis man bemærker disse symptomer.

Fordi tyrosin hjælper med at regulere vores stressniveauer og hvordan vi reagerer på forskellige situationer, kan ting som hjertebanken og koldsved opstå, hvis man har for lave niveauer. Bekymringer, manglende evne til at koncentrere sig og en følelse af at være tæt på et nervesammenbrud er alle symptomer på, at noget er galt med tyrosin-niveauerne. Dette skyldes dog ikke altid mangel, men kan også være et tegn på, at man har fået for meget af det gode, hvorfor man da skal være forsigtig med at tage kosttilskud, som ikke man rådes til efter en grundig medicinsk undersøgelse.

Tyrosin og træning

Core tyrosin kosttilskud2

Tyrosin kan blandt andet øge ens dopaminniveauer

Tyrosin har længe været et populært kosttilskud blandt mennesker, der regelmæssigt træner hårdt, og det skyldes delvis, at man har brug for ekstra adrenalin og dopamin for at få gode resultater. Dette ekstra energiboost vil være praktisk, hvis du er ude at løbe eller vil træne rigtig hårdt i træningscenteret. Mennesker, der træner meget, er også nødt til at opretholde koncentrationen om, hvad de laver gennem hele træningen, så øvelserne udføres korrekt, og hver muskelgruppe arbejder maksimalt, og her er dopamin en af ​​deres bedste venner.

Gå ned i vægt uden at miste muskelmasse

Et af de store problemer for mennesker, der ønsker at tabe sig, mens de ønsker at opbygge deres styrke, er, at kroppen naturligt nedbryder muskelmasse, når den ikke får nok kalorier. Dette er helt normalt og hører til den overlevelsesoperation, der er helt naturligt i alle væsener. Hvis du træner meget, har du brug for flere kalorier, end hvis du ikke gør det, og hvis du vil tabe dig, skal du forbruge færre kalorier, end du forbrænder. Her kan balancen hurtigt gå galt, men da tyrosin stimulerer byggeprocessen i kroppens celler, kan de ønskede resultater opnås ved hjælp af aminosyren. Ved at holde øje med forholdet mellem indtagelse og forbrænding og derefter tilføje kosttilskuddene, kan man se frem til at begge tabe sig uden at miste muskelmasse.

Hvor findes tyrosin naturligt?

Aminosyren tyrosin findes i de fleste kød- og mejeriprodukter, men også i sojaprodukter, nødder, frø og fuldkorn. De bedste osteprodukter for stoffet er parmesan, men du kan også få høje niveauer, hvis du spiser Gruyere, Mozzarella og grøn ost. Jordnødder er også en god kilde til tyrosin såvel som sesamfrø, solsikkefrø og chiafrø. Dette gør det muligt for både vegetarer og veganere at få tilfredsstillende niveauer af aminosyren, hvis de bare er omhyggelige med at indtage nok af disse fødevarer.

Tyrosin fordele og ulemper

Hvem skal ikke tage tyrosin?

Da tyrosin er tæt knyttet til stresshormoner og signalstoffer, bør man ikke tage stoffet, hvis man lider af mental sygdom og allerede tager medicin til det. Hjernens kemiske opsætning må ikke leges med, og man skal bestemt konsultere en læge, hvis man er i gang med en farmaceutisk behandling af nogen art. I sjældne tilfælde har nogle mennesker, der har indtaget for meget tyrosin, oplevet pludselige migræneanfald, og læger fraråder gravide og ammende kvinder til at tage kosttilskud med stoffet. Man bør aldrig se et kosttilskud som en erstatning for mad og drikke, men snarere som et supplement, der kan være nødvendigt i bestemte perioder af livet, eller hvis man har en krævende livsstil, der kræver ekstra energi, vitaminer og aminosyrer.

De bedste kosttilskud med tyrosin

Hvis du træner hårdt og ofte eller føler dig udmattet af for meget stress i livet, kan det være en god idé at tage noget ekstra tyrosin via kosttilskud. Doseringen kan variere afhængigt af hvor aktiv du er, om du er mand eller kvinde og hvordan din kropsstruktur er, men det er altid bedst at starte med den laveste anbefalede dosis og derefter langsomt øges til den højeste om nødvendigt. Kroppen er nødt til at vænne sig til lidt, og ved at tage det forsigtigt får du bedre resultater i det lange løb. Tyrosin absorberes let af kroppen, hvis du tager det på tom mave, men du kan selv bestemme, om du foretrækker kapsler eller pulver.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
22 Stemmer, Gennemsnit: 4.7 / 5