Test: Bedste Håndvægte 2021

Sidst redigeret: Januari 2021

Håndvægte er et meget alsidigt træningsredskab, der passer lige så godt i hjemmet som i fitnesscenteret. Det er også en af de billigste måder at komme i gang med sin træning. I princippet kan man ikke finde et fitnesscenter uden håndvægte, og det er ikke uden grund. Håndvægte har været et populært træningsredskab gennem tiderne og er stadig mange menneskers foretrukne valg. I denne artikel har vi sammenlignet en række forskellige håndvægte. Læs mere om sammenligningen nedenfor og find ud af hvilke vi valgte som bedst i test 2021.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Hvilke håndvægte er de bedste?

Der er forskellige typer af håndvægte. Grebene varierer, fra rene metalgreb til plastbelagte greb. Der er håndvægte, som du selv kan indstille vægten på, og solide håndvægte med en fast vægt. Vi har set på følgende egenskaber, da vi testede håndvægte:

 • Greb - grebet skal være godt, du skal være i stand til at træne længe og tungt, uden at det bliver ubehageligt eller svært at holde håndvægten.
 • Pris - prisen varierer meget mellem forskellige mærker og varianter. Prisen skal afspejle produktets kvalitet.
 • Kundebedømmelse - Kundemodtagelse er altid vigtigt at se på.

Testvindere - Håndvægte

 • Abilica PowerBox håndvægt sæt
 • Iron Gym Adjustable Dumbbell Set
 • Gymstick Adjustable dumbbell set
 • Abilica Trio
 • Gymstick Adjustable Dumbbell Set
 • Iron Gym Adjustable Dumbbell Set
 • Dumbbells
 • Titan LIFE TITAN LIFE Hantel
 • Iron Gym Fixed Hex Dumbbell
 • Abilica DumbBell

De bedste håndvægte 2021

Vi har testet mange håndvægte. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert håndvægte og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de håndvægte, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. Abilica PowerBox håndvægt sæt

  9,5/10
  Abilica PowerBox håndvægt sæt
  Bedst i test
  Vægt
  2,5 - 15 kg
  Justerbar
  Ja
  Form
  Rund
  Til butik
  599 kr
 2. 2. Iron Gym Adjustable Dumbbell Set

  9,5/10
  Iron Gym Adjustable Dumbbell Set
  Vægt
  2.5 - 15 kg
  Justerbar
  Ja
  Form
  Rund
  Til butik
  535 kr
 3. 3. Gymstick Adjustable dumbbell set

  9,5/10
  Gymstick Adjustable dumbbell set
  Vægt
  2 - 10 kg
  Justerbar
  Ja
  Form
  Rund
  Til butik
  719 kr
 4. 4. Abilica Trio

  9,3/10
  Abilica Trio
  Vægt
  1 - 3 kg
  Justerbar
  Nei
  Form
  Rund
  Til butik
  619 kr
 5. 5. Gymstick Adjustable Dumbbell Set

  9,3/10
  Gymstick Adjustable Dumbbell Set
  Vægt
  2 - 15 kg
  Justerbar
  Ja
  Form
  Rund
  Til butik
  599 kr
 6. 6. Iron Gym Adjustable Dumbbell Set

  9,1/10
  Iron Gym Adjustable Dumbbell Set
  Vægt
  1-11 kg
  Justerbar
  Ja
  Form
  Kantet
  Til butik
  535 kr
 7. 7. Dumbbells

  8,7/10
  Dumbbells
  Vægt
  1 kg
  Justerbar
  Nei
  Form
  Kantet
  Til butik
  45 kr
 8. 8. Titan LIFE TITAN LIFE Hantel

  Titan LIFE TITAN LIFE Hantel
  Vægt
  2.5-15 kg
  Justerbar
  Ja
  Form
  Rund
  Til butik
  519 kr
 9. 9. Iron Gym Fixed Hex Dumbbell

  Iron Gym Fixed Hex Dumbbell
  Vægt
  2-6 kg
  Justerbar
  Nei
  Form
  Kantet
  Til butik
  159 kr
 10. 10. Abilica DumbBell

  Abilica DumbBell
  Vægt
  1 - 6 kg
  Justerbar
  Nei
  Form
  Hex
  Til butik
  105 kr
 11. 11. Casall Sports Prod Neoprene Dumbbells

  Casall Sports Prod Neoprene Dumbbells
  Vægt
  1 - 5 kg
  Justerbar
  Nei
  Form
  Rund
  Til butik
  239 kr
Se alla produkter
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvorfor bruge dumbbells?

Dumbbells har mange fordele i forhold til mange andre typer af gym udstyr. Lad os se på , hvad gør håndvægte så nyttige.

Fjerne eller korrigere ubalancer i kroppen

Når du bruger en disk eller nogle typer af Træningsmaskiner såsom et siddende bryst presse, træner du begge sider af kroppen på samme tid. Hvis den ene side er lidt svagere end den anden, vil den stærkere side af din krop kompensere, så du kan fuldføre dine reps. Dette fører til ubalancer, som kan Forårsage ubehag eller skade på øvelsen.

Når du træner med Håndvægte undgår du denne type ubalance , fordi musklerne på hver side af kroppen skal arbejde så hårdt for at klare opgaven. Med håndvægte træner du begge sider af kroppen lige så meget.

Forøg din funktionalitet og Atletiske evne

Ved at træne den ene side af kroppen ad gangen, kan du efterligne den type træning, som nogle atleterudfører. Lad os tage basketball som et eksempel. En basketballspiller, der laver en layup eller slam dunk har udgangspunkt på det ene ben. Al styrke er koncentreret ommusklerne, knæseneog lårmusklerne på den ene side af kroppen. Hvis du forsøger at emulere denne bevægelse i en Barbell-squat eller liggende ben presse , du træner begge ben på samme tid. En sådan ikke fremme forbindelsen mellem sind og muskler særligt godt. Men hvis du bruger hånd vægte til at træne, for eksempel, bløde trin, øge din funktionelle styrke.

Omkostninger og bekvemmelighed

Håndvægte er en billig måde at begynde at træne på. Prisen på håndvægte er primært på grund af vægten, fordi jern i klokken repræsenterer en stor del af omkostningerne. Den billigste løsning er at købe en justerbar Dutel pakke med Vægtskiver. Selv hvis du vælger solide håndvægte, vil du få ganske lang vej med et par 300 dollars til at starte med. det er ikke meget i forhold til, hvad det koster at købe et hjemme træningscenter, for eksempel. Det er også muligt at købe brugte hånd vægte, fordi deres enkle konstruktion gør at de sjældent går i stykker.

Hvis du lige er startet ud, har du sandsynligvis ikke et særligt træningslokale i dit hjem. Et sæt af justerbare håndvægte og et par vægt plader fylder et minimum af plads og let passer ind i et skab eller under støbtgen.

Forebyggelse af personskader

Mand løfter håndvægte

Håndvægte er et af de mest almindelige værktøjer i gymnastiksalen

Motionsmaskiner kan være et godt supplement til din træning, men deT er ikke godt at bare bruge maskinerne. De fleste Træningsmaskiner er justerbare, for eksempel til at flytte, hæve eller vinkel et sæde eller støtte. Problemet er, at din kropmekanik stadig ikke kan passe maskinens indstillinger. Et godt eksempel er bryst pressen maskine. Denne maskine låser din bevægelse i et bestemt mønster, der måske eller måske ikke er optimal for din særlige antropometry - en god måde at beskrive dimensionerne og proportionerne af din krop. Håndvægte, på den anden side, tillader din krop til at udføre en bevægelse på en naturlig måde. På denne måde kan du undgå skader.

Fordelen ved Håndvægte

Dumbbells er gode til din træning ved at tillade dig at udføre øvelser i tre retninger i stedet for at låse dine samlinger i et bestemt mønstre. De lader dig bygge en sind-muskel kobling, der vil give dig mulighed for at få mere ud af din træning end bare rå styrke. Derudover kan du nemt lave isolering øvelser med håndvægte. De bedste eksempler på isolations øvelser har armmusklerne at gøre, såsom biceps eller triceps-forlængelse med hånd vægte overhovedet. Dumbbells er et perfekt supplement til vægtstænger.

Typer af dumbbells

Der er tre hovedtyper af håndvægte. De adskiller sig både med hensyn til funktionalitet og form.

 • Fiksede håndvægte: disse håndvægte har en bestemt vægt. I de fleste fitnesscentre vil du finde en stand med faste mandlige par. Hex håndvægte er en type af solide håndvægte, der er meget populære i gymnastiksalen. De har en sekskantede form, der forhindrer dem i at rulle væk , når du lægger dem på gulvet. Der er massive håndvægte, der er gummeret (hyppigst), i krom eller i neopren. Fordelen ved faste håndvægte er, at de er meget stabile, enkle , og at de ikke bærer så meget. Du kan også hurtigt skifte til en højere eller lavere vægt.
 • Justerbare håndvægte: som navnet antyder, kan justerbare håndvægte give dig mulighed for at ændre vægtenén ved at tilføje eller fjerne fliser. Du kan sikre vægt pladerne på dusterstangen (Spinlock-håndvægte). Med disse spiner du en slags møtrik på plads langs stangen for at forhindre vægten i at bevæge sig. Justerbar håndvægte er gode for dem, der ønsker at spare plads og ønsker at holde omkostningerne så lavt som muligt.
 • Kettlebells: denne type af Dumbbell har et meget specielt look. Måske ligner de de sten, som grækerne brugte i oldtiden. Kettlebells ser ud som kompakte kanonkugler med et håndtag. Selv om du kan bruge dem som standard hånd vægte, de er mere velegnede til funktionelle træning og øvelser såsom Kettlebell Gynger. Kettlebell øvelser er bedst egnet til mere avancerede fitness-entusiaster, da de kræver både god balance og kernestyrke.

Effektive øvelser for armene med håndvægte

Sådan vælger du den rigtige type af håndvægte

Det er ikke rigtig svært at vælge den rigtige type af håndvægte til at købe. Hvis du bygger et hjem gym eller bare ønsker at komme i gang med din fitness rutine i huset, ofte det bedste valg er justerbar håndvægte. Du kan vente med faste håndvægte, indtil du har bygget et fuldt udstyret hjem gym.

Hvis du har masser af plads og tager din styrketræning i fuld tyngdekraft, er solid håndvægte stadig et bedre valg. de er glattere at bruge og giver dig mulighed for nemt at skifte vægt under træningen uden at skulle skrue vægten skiver.

Hvis du er en mere erfaren person, kettlebells kan hjælpe dig med at opnå maksimal funktionel styrke. Husk, at der også er justerbare kettlebells. Så du behøver ikke at købe et komplet sæt.

Fælles øvelser med håndvægte

De tre mest berømte mandlige løv er bicepscurl, håndvægt brystpressen og håndvægt akse pres. Med Disse øvelser, kan du nemt isolere en bestemt muskel. Det gør det muligt at fokusere styrken til at opnå hypertrofi. Fleksibiliteten er stor. Med bicepscurl kan du for eksempel holde vægten vinkelret og lave traditionelle krøller eller bruge en skævhed til at ændre vinklen og udvikle musklen endnu mere.

FAQ – almindeligespørgsmål og svar om håndvægte 

Hvem kan træne med håndvægte?

Hvis du kan træne, kan du bruge håndvægte. De er det perfekte træningsudstyr til alle aldre og til folk med forskellige træningsmål.

Skal jeg købe dyre dumbbells?

Det gode ved håndvægte er, at de er så enkle i deres konstruktion. Der er ingen grund til at satse på dyre håndvægte, hvis du bare vil komme i gang med din træning. De dyrere modeller tilbyder mere innovative måder at sikre vægten og kan være mere æstetisk tiltalende. De faste vægte er dyrere, men på den anden side, giver dig den fordel, at du hurtigt kan skifte op til den næste vægt i løbet af din træning session. Hvis du synes, det er vigtigt, kan det være umagen værd at satse på de lidt dyrere solide håndvægte.

Kan Håndvægt træning forårsage skader?

Dumbbells er blandt de sikreste gym udstyr, du kan bruge. Du kan nemt springe et pas, hvis du føler du ikke kan fuldføre det, som ikke altid være tilfældet med en håndvægt, i hvert fald ikke hvis du træner dig selv. Når det er sagt, er der naturligvis fare for at bruge for tungehåndvægte. En arms vægt øvelser har vist sig at være i stand til at føre til skader. Undgå øvelser som disse og i stedet vælg øvelser, der anses for sikkre. Reducer risikoen ved at justere vægten. Slut øvelsen med det samme, selv i midten af øvelsen, Hvis du føler det er for tung.

Hvordan fik håndvægte deres navn?

Det engelske ord for håndvægte er dumbbell, som direkte oversat betyder stort set tommelfingeren klokker. Historien om , hvordan de fik dette navn, går tilbage til den engelske Tudor-periode. Gym rotter fra fortiden brugte gamle kirkeklokker til at blive stærkere. De fjernede Klappen, den bevægende del, der rammer uret, og gjorde reps med denne tavse, eller "dumme" ur. På svensk, ordet "Dumbbell", som refererer til et værktøj, der anvendes med hånden, dukkede op i 1930 's.

Er det muligt at reducere abdominal fedt ved hjælp af håndvægte?

Du kan reducere abdominal fedt ved at reducere den samlede procentdel af kropsfedt. For at opnå dette, skal du brænde kalorier. Du kan brænde abdominal fedt og andet fedt med en hård træning, hvis du træner intensivt nok til at hæve din puls. Du kan køre øvelser med lette håndvægte for at opnå et sådant resultat.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
11 Stemmer, Gennemsnit: 4.4 / 5