Test: Bedste Hjemme gym 2021

Sidst redigeret: December 2020

Hvis du kan lide at træne i fitnesscenteret, men har svært ved at finde nok tid eller bare ikke kan lide folkemængderne der, kan et hjemmegym være en god mulighed. Der findes hjemmegym i mange størrelser og med forskellige funktioner. Hver type hjemmegym har sine fordele og ulemper. Vi har sammenlignet og testet nogle af de mere populære sæt, du kan købe til hjemmet. Læs mere om, hvilket hjemmegym vi valgte som det bedste i test 2021.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Om vores test af hjemmegym

Der er flere typer hjemmegym. Nogle er mere fokuserede på at opbygge muskler, mens andre i stedet fokuserer på cardio-træning. I vores test nedenfor har vi dog valgt kun at gennemgå hjemmegym med fokus på styrketræning. Da variationen mellem de forskellige hjemmegym er enorm, er det vigtigt, at du ved, hvad du leder efter, før du køber noget. Vil du være i stand til at træne alle muskelgrupper, eller er der nogle, der er vigtigere for at kunne træne hjemmefra? Hvor mange penge kan du lægge i, og hvor meget plads har du til udstyret? Nogle af de parametre, vi valgte at sammenligne i vores test, er: 

 • Prisen: Hvor overkommelig er produktet i forhold til hvor mange muskelgrupper du kan træne? Hvordan er prisen i forhold til udstyrets kvalitet?
 • Funktionalitet: Hvor mange muskelgrupper og øvelser kan udføres med udstyret?
 • Eksterne tests og kunder: Hvad siger andre tests og kunder om produktet?

Testvindere - Hjemme gym

 • Abilica Multi 970
 • Inspire Body Lift BL1 Multistation
 • Multi 4 ST
 • Abilica Multi Power
 • Multistationer

De bedste hjemme gym 2021

Vi har testet mange hjemme gym. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert hjemme gym og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de hjemme gym, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. Abilica Multi 970

  9,3/10
  Abilica Multi 970
  Bedst i test
  Til butik
  5695 kr
 2. 2. Inspire Body Lift BL1 Multistation

  9,1/10
  Inspire Body Lift BL1 Multistation
  Til butik
  8995 kr
 3. 3. Multi 4 ST

  8,9/10
  Multi 4 ST
  Til butik
  8995 kr
 4. 4. Abilica Multi Power

  8,7/10
  Abilica Multi Power
  Til butik
  18749 kr
 5. 5. Multistationer

  8,5/10
  Multistationer
  Til butik
  8299 kr
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvis du kan lide at træne på gymnastiksalen, men har svært ved at få nok eller bare ikke lide det travlhed, kan et hjemme fitnesscenter være en god mulighed. Der er hjemmebrugscentre i mange størrelser og med forskellige funktioner. Hver type hjemme fitnesscentre har sine fordele og ulemper. Vi har sammensat en lille huskøbsguide.

Hjemme fitnesscenter eller multi‐gym?

Når du taler om hjemme fitnesscenter, er det næsten altid et multistudio. Multigym er en træningsmaskine, der har mere end en funktion. Ofte har de en række funktioner, der giver dig mulighed for at træne næsten alle dele af din krop effektivt.
Naturligvis kan et hjemme fitnesscenter også referere til et sæt håndvægte, bænkpresse eller flere separate maskiner. Fordi denne type hjemmegymnastik tager meget plads og koster en masse penge, passer multigymet bedre i de fleste tilfælde.

Fordele ved multi-gym

Der er flere fordele ved at købe multigym. Her er nogle af de øverste:

 • Træning, når du vil: Der er bestemt fitnesscentre, der er åbne døgnet rundt, men kan det tage at komme ned til byen sent om aftenen? Med en multi-gym kan du træne når som helst - selv før du arbejder, hvis du vil.
 • Ingen transportafstand: Selvfølgelig er det godt at træne i gymnastiksalen på grund af det store udvalg af vægte og maskiner, men det er ikke muligt at antage, at det ofte tager tid at komme derhen og hjem. En time eller to forsvinder let uden hjælp. Med en hjemmegymnastik undgår du transportafstanden.
 • Altid fri: Hvis du, ligesom de fleste af befolkningen, er på arbejde i løbet af dagen, ved du, at mængden er den største i gymnastiksalen, når alle stopper for dagen og vil træne. Ved at købe et hjemme fitnesscenter, behøver du ikke vente på, at maskiner og frie vægte bliver tilgængelige. Pyha!
 • Optager lidt plads: En multi-gym optager lidt plads, når du køber masser af frie vægte og forskellige maskiner. Et par kvadratmeter er alt hvad du behøver for at passe til et multi-fitnesscenter.

Overkommelig træning: De tusinder af patches, du placerer på et multistudio, sparer dig penge hurtigt ved ikke at skulle betale medlemskort på gymnastiksalen. Multi-gymnastiksalen er også ekstremt overkommelig sammenlignet med at købe forskellige maskiner separat.

Er der ingen ulemper ved hjemme fitnesscenter?

hjemmegym

Der er både fordele og ulemper ved et hjemmegym

Der er naturligvis også ulemper ved hjemme fitnesscenter. Hver træningsmaskine har sine fordele og ulemper. En multi-gymnastiksal er meget praktisk, men for at det kan indeholde masser af funktioner, er du nødt til at ofre visse ting. Hvor meget afhænger af prisintervallet.

 • Vægte: Der er en tendens til, at den maksimale vægt er ganske lav på multigym. Mange mini-fitnesscentre har en maksimal vægt på 100 kg. Der er multigyms, hvor den maksimale vægt er under 70 kg, hvilket er for lidt for mange, der træner.
 • Design: Nogle multigyms har et lidt mindre design sammenlignet med motormaskiner, der kun har en funktion.
 • Ergonomi: For at montere alt udstyr på en lille overflade kan du ofre en del af ergonomien. Designpasser multi-gymnastiks bevægelsesmønster dig og vinkler dig, men nogle øvelser kan føles kunstige.
 • Indstillinger: Normalt er kun de mest basale indstillinger og justeringer inkluderet i hjemme fitnesscenteret. Årsagen er, at det ville tage for meget plads, hvis det havde lige så mange justeringsmuligheder som de dedikerede træningsmaskiner.

Træn hele din krop med et multigym

Sådan finder du et godt multigym

Hvilken type gymnastiksal du skal købe afhænger af den type træning, du kører mest. Vil du købe et hjemme fitnesscenter, der træner hele din krop, eller er du mest interesseret i at træne din overkrop? Leder du efter mange funktioner, eller foretrækker du enklere løsninger? Der er mange varianter af multigym. Her er nogle af de funktioner, du kan kigge efter:

 • Type vægte: De fleste fitnesscentre til hjemmet har standard jernvægte, der er fastklemt i et kabel (ligesom maskinerne i motionscenteret). Nogle multigyms anvender i stedet modstand som vægt. Et eksempel på sådan teknologi er nitrogenfyldte cylindre. Jo tungere vægte, jo dyrere bliver multi-gymnastiksalen.
 • Maksimal vægt: Kontroller den maksimale vægt. Husk, at forhåbentlig vil du øge din muskelstyrke ganske lidt over tid. Så er det synd, hvis du køber et multigym med for lav maksvægt, så du skal udskifte den efter et stykke tid.
 • Funktioner: Antallet af funktioner / øvelser varierer meget. På det meste multi-gymnastiksal kan du træne bryst, ben og ryg. Det er ikke så almindeligt at være i stand til at udøve biceps og mave.
 • Pris: Der er en stor variation i prisen på hjemme fitnesscenter. De billigste koster kun tusind dollars. De dyreste er over 15.000 SEK. Hvis du tager din træning alvorligt, er det sandsynligvis dumt at satse på de billigste varianter. Risikoen er, at du bliver skuffet.

Alternativ til gymnastiksal

Der er flere alternativer til at købe et multistudio. Hvis du synes, multigym er for dyre eller optager for meget plads, kan vi anbefale disse indstillinger:

 • Gummibånd: En af de nemmeste og billigste måder at træne hjemme.
 • Medicinbold: Uanset om du træner derhjemme, udendørs eller i motionscenteret, er medicinbold et alsidigt træningsredskab.
 • Håndvægte: Mange styrketrænere kan ikke forestille sig at udskifte almindelige håndvægte med noget og andet udstyr.
 • Vægtstang: Lidt mere avanceret, men nogle vælger at fokusere på en vægtstang i stedet for et hjemmefitnesscenter.

Ofte stillede spørgsmål om hjemme gym

Hvor skal hjemme fitnesscenteret stå?

Selv hvis et multistudio ikke tager meget plads, er du nødt til at tænke grundigt over, hvor det skal stå. det er måske ikke optimalt at have det i stuen eller i soveværelset. Hvis du har et specielt træningsrum eller en kombineret træning og arbejdsrum, kan dette være en god løsning. Nogle har et multistudio på værelset eller kælderen.

Kan du have et hjemme fitnesscenter ovenpå?

Et multigym kan veje et par hundrede kilo. Derfor bør det ikke være et problem at placere multi-gymnastiksalen ovenpå, men tjek gulvets kapacitet med en professionel, inden du beslutter det! Hvis du mener, gratis håndvægte og vægtstang med hjemmets fitnesscenter, er du muligvis nødt til at tænke lidt mere om. Du kan nemt nå flere hundrede kilo belastning på gulvet. Hvis du taber vægte på gulvet, kan stressen også være stor. Et sådant hjemme fitnesscenter fungerer bedst i garagen eller kælderen.

Forstyrres naboerne af en multi-gymnastiksal?

De fleste håndvægte lyder ikke meget, men det afhænger også af, hvordan du bruger det. Hvis du lader vægterne falde hårdt (ikke gør det!), Kan dine naboer bestemt forstyrres. Hvis du vil have et helt lydløst multi-gym, kan du vælge et, der har modstand i stedet for vægte.

Skal jeg bruge en beskyttelsesmåtte?

Hvis du køber et fitnesscenter, behøver du ikke bruge en gymnastikmåtte. Hvis du investerer i gratis håndvægte og vægtstang, gør du det godt at investere i et beskyttende gulv for ikke at ødelægge gulvet i lejligheden eller huset.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
10 Stemmer, Gennemsnit: 4.6 / 5