Test: Bedste Pulsur 2021

Sidst redigeret: December 2020

Et pulsur eller en pulsmåler er en af ​​de nemmeste og mest effektive måder at holde styr på din træning på. Det gør det lettere at sætte mål, holde tempoet oppe, og det er godt til at give motivation. Vi har testet de mest populære pulsure, og testvinderen hedder POLAR Pulsure. I denne købsvejledning gennemgår vi, hvad du skal tænke på, før du køber et pulsur, og hvad der adskiller de forskellige modeller.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Hvilket er det bedste pulsur?

Der er stor variation i antallet af funktioner ved de forskellige pulsmålere og pulsmålere. 

 • Funktioner: De mest simple måler kun pulsen, mens de mest avancerede har masser af funktioner, tilslutningsmuligheder og arbejder med en mobilapp eller i skyen. 
 • Pris: Er prisen på pulsuret rimelig i forhold til hvilke funktioner det har.
 • Batteri: Hvor lang er batteriets levetid? Hvor lang tid tager det at oplade?

Fordele ved et pulsur

Der er flere fordele ved et pulssur eller trænings ur. Generelt kan du sige, at hvis du kan måle din præstation, har du en større chance for at forbedre det. De vigtigste fordele ved et trænings ur er:

 • Mål dine resultater: ved at måle dine resultater kan du angive forbedring. Dette fører igen til en mere effektiv uddannelse og bedre resultater.
 • Sjov: mange mennesker oplever træningssessionen som meget sjovere, når det er muligt at se, hvordan kroppen reagerer på forskellige øvelser.
 • Kortlægning: Hvis du kører, jogger, cykler eller går, vil et godt GPS-trænings ur registrere, hvordan du har rørt dig. Det kan være interessant at studere, hvordan du har trænet på forskellige ruter og sammenligne, hvordan du udvikler dig over tid.
 • Registrering af aktivitet døgnet rundt: de fleste pulsure kan måle din aktivitet døgnet rundt. Du kan blandt andet se, hvordan dit kalorieforbrug er, hvor mange skridt du har taget, og hvordan du sov. Hertil kommer, at mange ure arbejder med en mobil app, der giver dig mulighed for nemt at spore din fysiske status via mobil.
 • Motion Tips: nogle aktivitets-ure giver dig tips om, hvornår det er tid til din næste træning. Du har brug for nok hvile mellem passene til at være i stand til at ånde og det føler uret.
 • Advarsel for sygdom: de mest avancerede ure kan også advare om, hvis du er ved at blive syg. Det hjælper dig til at tage vare på dig selv, så du kan endda træne i alt vejr og undgå at blive syg for real.

Sådan bør du placere dit pulsur ved håndleddet

Pulsur og pulsmåler – to måder at måle på

Når du taler om pulsur og pulsmåler, taler du ofte om en og samme ting. Det, vi taler om, er en gadget, der måler din puls under træningssessionen. Hvad bidrager til en vis forvirring er, at der er to måder at måle pulsen på:

 • Ure med indbygget pulsmåler
 • Pulsbælte omkring brystet
polare pulsur2

Pulsure leveres med flere forskellige funktioner

Både fordele og ulemper

 • Den oprindelige måde at måle pulsen er gennem et pulsbælte, der er fastgjort omkring brystet. Det giver meget nøjagtige målinger på din puls. Minimal pulsvariation registreres med det samme. Hvis du kører intervaltræning, vil du bemærke, at pulsbæltet klarer sin opgave perfekt.
 • Den største ulempe ved pulsbælte er, at det kan føles lidt tungt og besværligt, især i begyndelsen. Du vænder dig til det ret hurtigt. En anden ulempe er, at du kun kan måle din puls under den egentlige træningssession, hvis du ikke ønsker at gå rundt med dit pulsbælte hele dagen.
 • Pulsure med indbyggede pulsmåler er blevet mere almindeligt i de seneste år. De er også blevet bedre til at måle puls. I dag er de rigtig nøjagtige. Men du får aldrig den samme præcision med et ur med indbygget pulsmåler, som du får med et pulsbælte omkring brystet.
 • Især i intervaltræning har pulsuret svært ved at undgå med de store udsving i pulsen. Hvis du træner i vintertid, kan det være svært at få adgang til pulsuret under alle lag af tøj. Så kan et pulsbælte, der er parret med din telefon, være en smartere løsning
 • Pulse Watch store fordel er det praktiske aspekt. At bære et ur mærker man knap nok. Mange ure med pulsmåler fungerer godt til hverdag. Med disse kan du måle din puls konstant og følge udviklingen i en app. Nogle ure har også særlige funktioner såsom distance målere, højdemålere og trappetrin meter.

Pulsur med GPS

I dag er der mange pulsure, der har indbygget GPS. Det giver den indlysende fordel, at du kan få et kort over, hvordan du flyttede dig under træningen. Faktorer som terræn og højde variationer påvirker din træning og kan inkluderes i beregningerne ved hjælp af et GPS-ur.

Hvis du køber en GPS-pulsur, skal du vælge en model, der hurtigt kan finde satellitterne. Ellers er der en stor risiko for, at du ikke vil forbedre din træning ved at bruge GPS. De fleste pulsure med GPS er fra kvalitetsproducenter i dag har ikke noget problem at finde satellitterne. Men undgå de billigste modeller!

Ofte stillede spørgsmål – ofte stillede spørgsmål om pulsmåler og hjertefrekvens

Hvad er et pulsur?

Den grundlæggende funktion af alle pulsur er at måle pulsen. Ved at måle din puls, kan du spore, hvordan din træning går, og vide hvornår det er tid til at øge eller mindske intensiteten. Dette er perfekt til intervaltræning. De fleste moderne pulsur har også flere andre funktioner såsom stige målere, trappetrin målere, sove målere og GPS.

Hvad er forskellen mellem pulsuret og pulsmåleren?

Alle pulsure bruger en pulsmåler. Der er to måder at måle din puls: via pulsbælte, der bindes rundt om brystet eller gennem en pulsmåler indbygget i uret.

Hvor dyrt pulsur skal jeg købe?

I dag kan du finde gode sports ure, der ikke koster mere end tusind. Forvent at skulle tilføje omkring 1 500 til 2 000 kroner på dit puls ur.

Pulsur eller Smart Watch?

Som teknologien udvikler sig, er grænsen mellem visse produkter blevet mere og mere sløret. Nogle typer Smart Watch kan nu håndtere de fleste af de funktioner, som et pulsur har. Der er også pulsure, der kan modtage beskeder fra telefonen. Hvis din træning er i fokus, er det generelt bedre at købe et pulsur eller sports ur i stedet for et smart Watch, da det er skræddersyet til din træning.

Pulsur eller Aktivitetsmåler – hvad er forskellen?

Pulsuret og aktivitetsmåleren måler puls. Forskellen ligger i, hvor avanceret produktet er. Nogle aktivitets målere er så enkle, at de kun måler din puls. Der er også en aktivitetsmåler uden display. Pulsurs tendens er at være langt mere avanceret end det.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
10 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5