FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

TEST: Bedste Shaker 2021

Vi har kigget nærmere på nogle af de mest populære shakers på det danske marked. Lær mere om, hvorfor vi valgte BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel som den bedste shaker i 2021 længere nede på denne side.

Om vores test af de bedste shakers

Nogle af de fokusområder, vi har haft, når vi sammenligner forskellige shakere, er:

 • Funktionalitet: (er der flere rum, hvor praktisk er shakeren, hvordan er størrelsen)
 • Kvalitet: (hvordan føles og fungerer produktets kvalitet)
 • Pris: (hvor overkommelig er shakeren)

Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna. Du kan scrolla tabellen i sidled för att se all data, men det kan vara enklare att hålla mobilen i liggande läge för att jämföra produkterna.

Shaker Omdöme Pris Volym Material Extra behållare
BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel
BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel
Ratings
9.7 / 10
Bedst pris
275 kr
Til butik
770 ml Rustfrit stål 0 stk
SmartShake Original2Go One
SmartShake Original2Go One
Ratings
9.5 / 10
Bedst pris
79 kr
Til butik
800 ml Plast 1 stk
SmartShake Original2Go One
SmartShake Original2Go One
Ratings
9.5 / 10
Bedst pris
79 kr
Til butik
800 ml Plast 1 stk
SmartShake Revive
SmartShake Revive
Ratings
9.4 / 10
Bedst pris
109 kr
Til butik
750 ml Plast 1 stk
Metalshake Steel 600 ml
Metalshake Steel 600 ml
Ratings
/ 10
Bedst pris
275 kr
Til butik
600 ml Rustfrit stål 2 stk
Gorilla Wear Shaker XXL 1000 ml
Gorilla Wear Shaker XXL 1000 ml
Ratings
/ 10
Bedst pris
59 kr
Til butik
1000 ml Plast 0 stk
Star Nutrition Gear Star Nutrition Wave Shaker
Star Nutrition Gear Star Nutrition Wave Shaker
Ratings
/ 10
Bedst pris
29 kr
Til butik
600 ml Plast 0 stk
Performa Perfect Shaker
Performa Perfect Shaker
Ratings
/ 10
Bedst pris
89 kr
Til butik
800 ml Plast 0 stk
Blender Bottle ProStak
Blender Bottle ProStak
Ratings
/ 10
Bedst pris
109 kr
Til butik
650 ml Plast 2 stk
Performa Perfect Shaker
Performa Perfect Shaker
Ratings
/ 10
Bedst pris
89 kr
Til butik
800 ml Plast 0 stk
Insane Labz Shaker
Insane Labz Shaker
Ratings
/ 10
Bedst pris
69 kr
Til butik
400 ml Plast 0 stk
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Her kan du læse om, hvordan folk har brugt forskellige typer af shakere over tid, hvordan forskellige modeller ser ud, og hvad man kan bruge dem til. Du vil få tips til opskrifter, og hvad du bør overveje, før du køber, så du bliver rigtig tilfreds med den.

Lidt historie

Mennesker har rystet forskellige drikkevarer og bryggevarer sammen på alle tidspunkter i historien, og den tidligste opdagelse af en slags shaker var en 7.000 år gammel beholder, som sydamerikanske indianere blandede ting i. Da de spanske erobrere ankom der i det 16. århundrede, fik de en særlig drik at smage lavet af kakaobønner, og de var så imponeret over den, at de bragte både opskriften og ingredienserne med tilbage til Europa. Selv i andre gamle kulturer, såsom den indiske, egyptiske og græske, blev forskellige miksturer indtaget i både helende og afslappende øjemed, og blandede mælkeprodukter med krydderier, frugter, bær og nødder. Selv i dag er en af ​​Indiens mest populære yoghurtdrikke lassi, som ikke er så forskellig fra en milkshake eller smoothie.

Den klassiske shaker, den, vi ser i barer og køkkener, blev imidlertid ikke opfundet før det 19. århundrede af en krovært i USA. Det siges, at han blandede to forskellige drinks fra to forskellige kar, da han indså, at det ene kar var mindre end det andet. Derefter satte han de to sammen og begyndte at ryste, og sådan, vupti, blev shakeren opfundet!

Det tog ikke lang tid, før shakeren spredte sig over hele Amerika, og efterhånden som den blev mere og mere populær, begyndte bartendere og opfindere at lege med forskellige designs og modeller. For eksempel blev der introduceret et lille dørslag øverst på mundstykket, så en cocktail kunne filtreres fra for eksempel frugtkerner og is, og shakerne blev også produceret i forskellige modeller og designs. Fantasien flød meget i 1920'erne, da alkohol blev forbudt i USA, og natklubber og barer, der serverede ulovlige drikkevarer, ikke kunne have de klassiske shakere liggende fremme, uden at politiet skulle lave razzia. De lavede shakere, der lignede dyr og køretøjer, bygninger og frugter - alt sammen, så de ikke ville afsløre, hvad de virkelig var.

Efter anden verdenskrig blev elektriske køkkenapparater mere og mere populære, og man begyndte at eksperimentere med små motorer, der kunne omrøre shakeren ordentligt. Indtil moderne tid ser de fleste shakere dog stadig ud som de originale modeller, med undtagelse af at det ofte kun er de, der bruges i barer, som er lavet af metal, mens de til hjemmebrug ofte er lavet af plast. En forskel mellem dengang og nu er også, at de i dag hovedsageligt laver ting som proteinshakes i shakere hver dag, mens cocktailshakere er mere til fest og weekender.

En gennemgang af markedets bedste shakere.

Hvorfor en shaker?

to shakers

Shakers har adskillige anvendelser, ikke mindst til at tage med som en snack efter en træning

Det gode ved en shaker er, at du kan hælde flere forskellige ingredienser i, ryste et stykke tid og derefter have en lækker drik eller suppe. Der kræves ingen elektricitet eller motor, og man kan tage shakeren med sig overalt. Den er let at vaske og kan bruges igen og igen, og du kan lave både varme og kolde drikke. Du kan finde både billige og dyre shakere, så der er varianter til enhver tegnebo, og hvis du går op i design findes der både sjove og stilfulde modeller.

I træningssammenhænge er en shaker næsten et must, da det er vigtigt at få energi og protein før, under eller efter træningen - eller alle tre. Ved at ryste en enkel blanding sammen kan de, der træner, opnå optimale resultater og gøre genopbygningsperioden kortere, og der findes masser af gode pulvere, som du kan få hjem, der indeholder lige det, du har brug for.

En shaker er også en god assistent for alle, der ønsker at faste eller at tabe sig, ved at udskifte visse måltider med en shake, der er mættende, men har et lavt kalorieindhold. Mange gange opfattes lavkalorieopskrifter som en smule besværlige, og selvom man absolut skal spise gode og sunde måltider hver dag, kan en proteindrik fungere som et godt erstatningsmåltid en gang om dagen.

Man bør heller ikke glemme tidsfaktoren. En af de vigtigste luksusvarer i dag tid, da mange mennesker lever hektiske og ofte stressende liv. Dette betyder, at ting som madlavning undertiden ikke prioriteres som det skal, hvor den enkle løsning ofte bliver fastfood, der ikke er særlig sundt og ofte meget kalorierigt. Hvis du i stedet fokuserer på mindst et hjemmelavet måltid om dagen og derefter erstatter et andet med en sund proteindrik, lavet i shakeren, fuld af vitaminer og mineraler, har du sparet den tid, der er nødvendig til madlavning, uden for den sags skyld at gå på kompromis med helbredet. Et klogt alternativ til burgeren eller snacken!

Forskellige modeller

Selvom det grundlæggende princip for alle shakere er det samme, er der forskellige modeller at vælge imellem, både hvad angår design og pris. Den slags, man vil foretrække, afhænger af, hvad man vil tilberede i den, i hvilke kontekster man vil bruge den, og hvor meget man er villig til at lægge på en shaker. Husk, at man i virkeligheden kun har brug for én shaker, der vil vare i mange år, så sørg for, at du får nøjagtigt den model, du synes er mest praktisk og brugervenlig.

 • Den almindelige shaker: Den mest almindelige shakermodel består af to plastbeholdere, en lidt længere og en kortere, som sættes sammen med hinanden, når du har fyldt hoveddelen med de ønskede ingredienser. Man ryster shakeren igen og fjerner derefter den øverste, kortere del og hælder derefter indholdet i et glas eller drik direkte af shakeren. De fleste enkle shakere er lavet af plastik, som man både kan vaske i hånden eller i en opvaskemaskine, og hvis man ikke står og kaster med dem mod en stenmur, varer de normalt for evigt.
 • Shaker med huller i toppen:  Nogle shakere er forsynet med et hul i toppen, der er tætnet ved hjælp af en lille luge. Disse modeller er især velegnede til folk, der planlægger at tage shakeren med i fitness centeret eller på vandretur, da man ikke behøver at åbne hele beholderen op og dermed risikere at sprøjte. I stedet kan man drikke direkte fra åbningen og således holde både sig selv og sit miljø rent.
 • To-lags shaker:  Hvis man vil have både vand og nogle kosttilskud i din shaker, passer den to-lagede model måske bedst. Denne type shaker er lodret opdelt i to rum i forskellige farver med to luger på toppen, så man kan skifte mellem drikke, for eksempel vand og energidrikke. Fordelen er, at man ikke behøver at gå rundt med to forskellige beholdere, med den ulempe, at man ikke kan få ligeså meget med sig.
 • Shaker med kugle: En populær model for folk, der bruger deres shaker til at blande forskellige pulvere, såsom protein eller vitamintilskud, i deres drikke er en shaker med kugle. Nogle kosttilskud kan undertiden være lidt vanskelige at opløse, og det er nødvendigt at stå og ryste i ret lang tid, indtil drikken er helt klumpfri. Ved at indføre en kugle i shakeren er dette nu blevet betydeligt lettere, da kuglen bevæger sig meget inde i rysteren. Kuglen er normalt lavet af rustfrit stål, ligner en kugle lavet af ståltråd og er hul og hullet, hvilket gør det muligt for drikken at strømme igennem og blive pisket.
 • Batteridrevet shaker:  Hvis man af en eller anden grund har svært ved at ryste en shaker, eller hvis du bruger kosttilskud, der er vanskelige at opløse ved udelukkende at ryste, kan du prøve en batteridrevet shaker, der gør jobbet for dig på få sekunder. Denne model koster lidt mere, og man skal udskifte batterierne en gang imellem, men det sparer dig energi og er skånsom over for ømme skuldre og led.
 • Shaker med opbevaringsrum: Hvis man ikke ønsker at blande drikken derhjemme, men heller ikke ønsker at gå rundt med sine kosttilskud i lommen, er en shaker med opbevaringsrum en god ide. Ved at have en aftagelig del på undersiden kan du fylde den med passende pulver og kosttilskud, fylde shakeren når du vil og derefter lave blandingen.
 • Stålshaker:  En stålmodel, der er velegnet til stålmænd og stålkvinder, der både kan lide at træne i fitnesscenter og på samme tid ønsker at holde deres drikke kolde. Mens de fleste mennesker, der træner, foretrækker drikkevarer ved stuetemperatur, synes mange at det er velsmagende og mere forfriskende med koldt vand, og hertil er disse varianter perfekte. Fremstillet i rustfrit stål efter det samme princip som en termokop, kan en sådan shaker holde vand koldt i mange timer, hvorfor det også er perfekt egnet til strandbesøg og sommerpicnics i det grønne.

Farver, mønstre og stilfulde modeller

Bortset fra det rent praktiske aspekt ved en shaker, kan det også være sjovt at have en model der ser stilfuld eller sjov ud. For eksempel kan det dreje sig om sin yndlingsfarve eller et fint mønster, eller måske endda et specielt design, der ser anderledes ud. I dag er der modeller, der glimter og er glamourøse, varianter der ligner håndgranater eller raketter, med eller uden håndtag osv. For de fleste mennesker spiller shakerens udseende normalt ikke en så stor rolle, men der er faktisk grund til at vælge en model, der har den helt rette farve eller det mest sjove design.

At have en shaker, der ser flot ud, kan føles både sjovt og inspirerende, men er også er praktisk ved træning, da man ved et uheld kan skille den fra sig og stadig huske, hvilken der er sin egen.

Tips på recept

Start dagen eller lav en velsmagende snack med en god proteinshake: bland det pulver, du bedst kan lide, med vand eller mælk. Ryst, og det er klaret. En meget nem måde at få netop den ernæring, man har brug for, der sparer tid og energi. Der findes masser af gode blandinger, som man kan købe færdiglavet, både som en måltidserstatning, energigivende træningstilskud eller spark af vitaminer for ikke at nævne alle de gode supper og drikkevarer såsom blåbær- eller tyttebærdrikke, tomat eller cremet champignonsuppe eller hvorfor ikke en vanilje- eller jordbær smoothie?

Du kan også lave dine egne blandinger, hvis du vil, for eksempel ved at blande en god juice med lidt kefir eller havremælk, komme et par myntedråber i en chokolademælk eller blande en friskpresset citron med almindeligt vand og lidt stevia eller honning. En god og velsmagende væskeerstatning kan fremstilles ved at blande en halv teskefuld salt, en halv teskefuld sukker med en presset appelsin og vand - start med at opløse sukkeret og saltet i varmt vand og hæld derefter koldt eller lunkent vand i og ryst - passer godt til løbeturen eller en lang gåtur, især når det er varmt.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
12 Stemmer, Gennemsnit: 4.7 / 5
Sidst redigeret: 2021-01-17 20:44:52

Testvindere - Bedste Shaker

 • BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel
 • SmartShake Original2Go One
 • SmartShake Original2Go One
 • SmartShake Revive
 • Metalshake Steel 600 ml