FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

TEST: Bedste Træningsbænk 2021

Med en træningsbænk derhjemme kan du udføre mange forskellige øvelser. Træningsbænke bruges til både håndvægtsøvelser og træning med vægtstang. Du kan også lave ryg- og maveøvelser på bænken. Sammenlign selv og find din yndlingsbænk i vores store test.

Hvilken er den bedste træningsbænk?

Der findes meget billige træningsbænke, men husk at kontrollere den maksimale vægt og konstruktionskvalitet! Vi har udpeget de bedste træningsbænke. Her gennemgår vi også forskellige typer træningsbænke, nogle almindelige øvelser og ting, du skal huske på, når du køber en træningsbænk. Nogle faktorer, vi har valgt at fokusere på, er: 

  • Kvalitet: Føles bænken stabil og som god kvalitet eller vaklende og mere budget-agtig?
  • Pris: Er bænken overkommelig? Får du værdi for pengene?
  • Funktioner: Kan bænken indstilles i forskellige positioner? Hvor mange?

Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna. Du kan scrolla tabellen i sidled för att se all data, men det kan vara enklare att hålla mobilen i liggande läge för att jämföra produkterna.

Træningsbænk Omdöme Pris Maxbelastning Dimensioner Lägesjusteringar
Inspire foldbar træningsbænk
Inspire foldbar træningsbænk
Ratings
9.5 / 10
Bedst pris
2495 kr
Til butik
225 kg 132/40/102 cm 5 stk
Abilica 3150 bænk
Abilica 3150 bænk
Ratings
9.3 / 10
Bedst pris
2699 kr
Til butik
150 kg 186x110x22 cm 5 stk
Gymstick Fitness Bench
Gymstick Fitness Bench
Ratings
9.1 / 10
Bedst pris
1432 kr
Til butik
180 kg 120x63x116 cm 8 stk
Abilica Premium Weight Bench
Abilica Premium Weight Bench
Ratings
8.9 / 10
Bedst pris
1695 kr
Til butik
750 kg 110x56x47 cm 0 stk
Master Fitness Master Træningsbænk
Master Fitness Master Træningsbænk
Ratings
8.9 / 10
Bedst pris
1992 kr
Til butik
200 kg 115x50x48 cm 8 stk
Spirit Adjustable Bench
Spirit Adjustable Bench
Ratings
8.7 / 10
Bedst pris
4595 kr
Til butik
180kg 136x45x42 cm 3 stk
Master Fitness Bench
Master Fitness Bench
Ratings
/ 10
Bedst pris
1352 kr
Til butik
200 kg 125x70x47 cm 7 stk
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Forskellige typer træningsbænk

Der er en bred vifte af træningsbænke på markedet. Først og fremmest har de forskellige designs. De mest almindelige varianter er den justerbare og flade træningsbænk. Der er også folde træningsbænk til dem, der ønsker at spare plads. Derudover er der særlige bænke som mavebøjnings bænk, ryg træningsbænk, tryk bænk og bicepscurl bænk.

Før du køber en træningsbænk, bør du kontrollere vægten den kan modstå. Husk, at det skal modstå din vægt plus de vægte, du har til hensigt at løfte. En for svag bænk kan udgøre en fare for livet! Gå efter kvalitet og tag i beregningerne, at både du og dine vægte vil blive tungere over tid. Vi mener, at et minimumskrav bør være en bænk, der kan modstå 150 kg. Det kan virke, hvis du er temmelig let og ikke træner så hårdt. Ellers anbefaler vi, at du vælger en bænk, der kan modstå meget mere end det.

Her har vi listet de mest almindeligt typer af træningsbænk:

Justerbar træningsbænk

Den mest almindelige form for træningsbænk både i hjemmet og i gymnastiksalen. kan ryglænet kan justeres, denne træningsbænk er meget fleksibel og velegnet til de fleste øvelser. Ulempen ved denne type træningsbænk er, at den har bevægelige dele, der vil slide over tid. Desuden er den maksimale vægt ikke så høj som for en flad bænk i samme prisklasse. Derfor er du nødt til at investere i en justerbar bænk af høj kvalitet.

Flad træningsbænk

en Traeningsbaenk2

En flad træningsbænk fungerer fint til bænkepressøvelser

Hvis du ønsker at finde en billig træningsbænk, der stadig har en høj kvalitet, kan du kigge efter en flad bænk (også kaldet en fast træningsbænk). Da bænken ikke kan justeres, er alle samlinger svejset, hvilket giver høj styrke til en lav pris. Mange øvelser kan udføres på en flad bænk, men du kan selvfølgelig ikke udføre, for eksempel, skrå håndvægt presse.

Foldbar træningsbænk

Hvis du har en mangel på plads derhjemme, kan en sammenklappelig bænk være et godt valg. Desværre er mange folde bænke svagere end både de flade træningsbænk og de justerbare træningsbænk, og den maksimale vægt er lavere. Hvis du ikke løfter særligt tungt, og hvis du ønsker at spare plads, kan en sådan bænk stadig være at foretrække.

Bænkpresbænk

Dette er en variant af den flade/fast træningsbænk. Den væsentligste forskel er, at bænkpresbænken har en position, som du lægger vægtstangen på. Takket være sikkerhedsstop, kan du løfte tungt uden nogensinde at have nogen, der passer.

Sit ups bænk

En mave træningsbænk eller Sit up bænk er optimeret til at træne mavemusklerne. Hældningen er negativ for at give den størst mulige fokus på mavemusklerne. Nogle gange er det muligt at justere bænken til en flad position. Sørg for, at mave træningsbænkn har puder, som du kan låse dine fødder fast i.

Sit ups bænk med vægte

Dette er en lidt mere avanceret variant af mave-træningsbænkn. Ved hjælp af justerbare vægte kan du øge intensiteten af din træning. Denne træningsbænk kan næsten klassificeres som en fitness maskine.

Rygtræningsbænk

Det er en flad og skrå tilbage træningsbænk. Du vil bemærke forskellen i intensiteten af din træning. Denne type træningsbænk har puder til at låse dine fødder med.

Bicepscurl bænk

Denne træningsbænk er lavet til en enkelt type øvelse: Bicepscurl. Bænken består af en sædepude og to bænke med hældning, hvor du placerer overarmene. Takket være hældningen, slider du ikke dine albuer og leddene så meget, når du kører Bicepscurl.

Sådan vælger du træningsbænk

Øvelser med en Træningsbænk

Selve træningsbænkn er et meget simpelt værktøj. På trods af sin enkelhed, kan det hjælpe dig med at udføre en bred vifte af øvelser. Vi har samlet nogle af de mest almindeligt forekommende øvelser på Træningsbænkn:

Håndvægtpres

Håndvægtpres er et godt alternativ til bænkpres med vægtstangen. Du kan ikke løfte så tungt med håndvægte, men fordelen er, at du isolerer bevægelserne på hver side af brystmusklen. Dette gør bevægelsen mere naturlig i forhold til bænk pressen.

Sæt dig selv på træningsbænkn med en håndvægt i hånden. Svaj lidt med ryggen og lad bagdel og skuldre hvile mod bænken i hele øvelsen. Stræk armene ud uden at låse albuerne. Sænk vægtene langsomt, indtil de er i brysthøjde. Du bør holde dem på siden af brystet, ikke over det, når du er i den nederste position. Stram derefter brystmuskulaturen og vægtene opad i en kontrolleret bevægelse. Husk at holde skuldrene tilbage. Vægtene skal røre hinanden i slutningen af bevægelsen og igen du bør ikke låse dine albuer. Træk vejret ind, mens du sænker vægtene og ånder ud i opadgående bevægelse.

Vippe squat

Hvis du har en træningsbænk, der er justerbar, kan du indstille den til at vippe opad. Ved at gøre skrå squat træner du pectorismusklen i en anden vinkel. Især den øvre del af brystet er derefter trænet lidt ekstra.

Princippet er det samme som for håndvægtpres øvelsen med den forskel, at bænken er vippet. Indstil hældningen hvor som helst mellem 15 og 45 grader. Prøv den hældning, der passer dig bedst. Forskellig hældning får øvelsen til at træne brystmusklerne mere eller mindre.

Tag håndvægte i hænderne og bring dem opad mod hinanden. hold skuldre bagud under træningen. Fokuser på at belaste brystmusklerne. Før vægte tilbage ned til siden af brystet i en kontrolleret bevægelse og gentag øvelsen.

Sweater med håndvægt

Denne øvelse kan udføres på både flad og justerbar træningsbænk. Hvis det er en justerbar bænk, sæt den i en flad position. Med denne øvelse træner du triceps, store bryst muskulatur, bred rygmuskel og den store sædemuskel.

Sæt dig selv på træningsbænkn. Grib en håndvægt med begge hænder. Stræk hænderne over dit hoved. Sænk kappe i en kontrolleret bevægelse bag hovedet. Du skal have en let bøjning i albuerne. Vend tilbage til startpositionen.

Koncentrerede Curl

En træningsbænk har en perfekt højde for dig at være i stand til at gøre en koncentreret krølle. Dette er en håndvægt øvelse, hvor du sidder på træningsbænkn med ben spredt (på hver side af bænken). Grib vægten med din håndflade opad. Læn dig hurtigt frem, men hold din ryg lige. Lad den anden hånd hvile mod det andet lår. Placer armen, der holder vægten, så at albuen hviler mod låret. Løft vægten til bryst højden, og vend derefter tilbage til start position.

Flad håndvægt

Med en flad bænk kan du udføre en flad håndvægt. Sæt dig selv på bænken med en håndvægt i begge hænder. Løft vægtene, så armene er lige (men ikke låst) og albuerne peger udad. Sænk vægtene i en bue. Vend tilbage til startpositionen. Denne øvelse træner brystmusklerne.

FAQ – ofte stillede spørgsmål om Træningsbænk

Hvor meget koster en træningsbænk?

En træningsbænks omkostninger afhænger af dens funktioner (f. eks justerbar, flad eller specielt designet bænk), hvilken vægt det kan modstå, kvalitet og producent. De billigste træningsbænk koster mindre end 1000 SEK, men de er sjældent et godt valg. der er mange gode træningsbænk i prisintervallet 1500 til 3000 Kroner. De dyreste træningsbænk koster over 7000 kroner.

Hvilken træningsbænk er bedst?

Den bedste træningsbænk afhænger af dine behov. Hvis du er temmelig let, løfter små vægte og ikke har meget plads så kan en sammenklappelige træningsbænk være den bedste. Hvis du ønsker fuld fleksibilitet, er en justerbar høj kvalitet træningsbænk nok det bedste valg. Hvis du løfter meget tungt, men ikke ønsker at bruge så mange penge på din træningsbænk så er en flad/fast bænk nok bedst.

Hvilke er øvelserne passer til en træningsbænk?

Der er masser af øvelser til træningsbænk. De mest almindeligt øvelser omfatter forskellige håndvægte og vægtstænger. Det er også muligt at udføre mave og rygøvelser på træningsbænkn.

Hvilken vinkel skal du have på den vippede håndvægtpres?

Vinklen på træningsbænkn skal være mellem 15 og 45 grader ved skrå Håndvægtpressen.

Hvilken vinkel skal du have på skrå bænkpres?

Vinklen på træningsbænkn skal være mellem 30 og 45 grader ved skrå bænkpres.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
10 Stemmer, Gennemsnit: 4.9 / 5
Sidst redigeret: 2021-01-17 20:44:30

Testvindere - Bedste Træningsbænk

  • Inspire foldbar træningsbænk
  • Abilica 3150 bænk
  • Gymstick Fitness Bench
  • Abilica Premium Weight Bench
  • Master Fitness Master Træningsbænk