FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

TEST: Bedste Medicinbold 2021

En medicinbold er en bold med vægt, der bruges til forskellige former for træning. Normalt har de et ydre, der består af gummi, men der er findes også medicinbolde i nylon eller læder. I de senere år har medicinbolden fået øget opmærksomhed, da interessen for funktionel træning er steget. Her gennemgår vi de typer medicinbolde, der er findes, forskellige måder at træne på, og hvordan man finder en medicinbold, der passer til lige netop dig.

Hvilken er den bedste medicinbold?

Nogle af de faktorer, vi har valgt at medtage i vores sammenligning, er følgende: 

  • Prisen: Er medicinbolden overkommelig?
  • Kvalitet: Hvordan føles kvaliteten og holdbarheden?
  • Eksterne tests og kundebedømmelser: Hvad siger andre tests og kunder om produktet?

Funktionel træning og rehabilitering

Bolden har længe været brugt som et redskab i sportsmedicin. Ordet "medicin" i navnet antyder, at denne kugle oprindeligt blev brugt i rehabilitering. Det er stadig et værdsat værktøj i rehabilitering af sportsskader og andre former for rehabilitering.

I dag er det ikke ualmindeligt at støde ind i medicin bolde til fitness. Det er blevet et populært træningsværktøj, da flere og flere mennesker begyndte at træne såkaldt funktionel træning. Det betyder, at du ikke kun fokuserer på brute force, men i stedet forsøge at træne på en måde, der kan være nyttigt i hverdagen. I stedet for at træne en bestemt muskel, omfatter funktionel træning et større fokus på bevægelser og bevægelsesmønstre. Du træner ikke kun muskler, men også balance, mobilitet og koordination. Her er medicinbolden et godt værktøj, der kan bruges i en række forskellige øvelser.

Typer af medicin bolde

De fleste medicin kugler vejer mellem 1 og 5 kg, men der er også betydeligt tungere varianter. Nogle producenter har medicin kugler, som vejer 9-10 kg eller mere. De fleste producenter bruger forskellige farver til de forskellige vægte, så du nemt kan skelne mellem dem. Diameteren af bolden er normalt mellem 30 og 35 cm. Medicin bolde fås i forskellige design og former. De mest almindeligt er:

  • Originalen: en almindelig medicin kugle, der kan bruges i forskellige øvelser.
  • Kugle med håndtag: en medicin kugle, der har et eller to håndtag. Ved hjælp af håndtagene kan du udføre øvelser, der kræver et bedre greb på bolden.
  • Wallball: også kendt som Cross Ball. Denne medicin kugle er lidt blødere end den almindelige kugle. Så den ikke hopper så meget, den bruges blandt andet til at kaste i væggen.
  • Slamball: dette er en medicin bold, der næsten ikke har noget hop overhovedet. Det er perfekt, hvis du ønsker at kaste bolden på gulvet eller væggen.
kvinde med medicinboller

Der er mange forskellige øvelser med medicinbolde

Almindeligt forekommende øvelser med medicin kugle

Der er næsten endeløse øvelser at udføre med en medicin bold. Faktisk er det kun fantasien, som sætter grænserne. Vi oplister nogle af vores yndlingsøvelser:

Push ups med rullende medicinbold

Denne øvelse er baseret på klassiske push-ups, men du lader medicinen bolden skiftevis ligge under den ene hånd for at skabe variation og træne motoriske færdigheder. Stå i høj planke og spænd musklerne i kroppen. Lad den ene hånd hvile på medicinen bolden og den anden mod gulvet. Lav en push-up, Rul bolden over til den anden side og lav en push-up igen. Gentag det ønskede antal gange.

Overhead squat

Ved at lave regelmæssige squatøvelser, men med en medicin kugle højde over dit hoved, kan du tilføje ekstra vægt uden at skulle bruge vægtstænger eller håndvægte. Sæt dig fast med benene lidt fra hinanden. Hold medicinen bolden overhovedet. Armene skal være lige, bagsiden ligeledes. Bøje dine ben, så du laver en dyb squat. Vend forsigtigt op igen og Gentag.

Squat med kast

En variation af squat, der involverer at smide medicinbolden opad. Denne øvelse kræver ikke kun god muskelkraft, men også en vis følelse for at kaste rigtigt op. Du starter med at stå med benene fra hinanden, lidt bredere end hofterne. Tæerne skal pege udad. Hold medicinkuglen foran dig. hold dine albuer mod din krop.  Sæt dig selv i en squat og derefter glid opad. Når du kommer ud af squatten, kast bolden i luften. Fang bolden og gå ned i squat igen i en og samme bevægelse.

Hofte Løft

Klassisk Hofte løft, men med en medicinkugle under fødderne. Dette gør det muligt for vinklen til gulvet at blive større, hvilket giver ekstra effekt til musklerne. Denne øvelse kan være godt for at træne bækkenmusklerne. Placer dig på ryggen med knæene bøjet og lad dine fødder hvile på medicinen bolden. Klem hofterne opad ved at spænde sædemusklerne, bagsiden af rygsøjlen og dine mavemuskler. Vend tilbage under fortsat muskelspændinger.

[YoutubeShortcode YoutubeId="rHb8qBRj7oU" Caption="

Planken på 2 medicinbolde

"]

Resultater med medicin bold og corerotation

Denne øvelse træner hovedsageligt benmuskler, balderne og mave. Hold medicinkuglen i begge hænder. Stå med den ene fod i et ret stort skridt  foran den anden. Lav en lunch ved at synke ned mod gulvet. Drej bolden til den side, hvor du har den forreste ben. Tryk på op i start position igen. Gentag øvelsen på den anden side.

Rygbøjning med rulning af medicinen bolden

Rygbøjning styrker lændehvirvelsøjlen. Med en medicinkugle vil der være lidt mere udfordring i øvelsen. Det kan også lette øvelsen, mens du har boldens bevægelse til at fokusere på. Læg på maven og stræk den ene arm. Den udstrakte arms hånd giver dig mulighed for at hvile på medicinkuglen. Rul bolden foran dig, så du løfter din krop lidt fra jorden. Rygmusklerne, især den nedre ryg skal arbejde. Din anden hånd overtager bolden og ruller den helt op til den anden side. Hvil i et par sekunder ved at synke ned. Gentag bevægelsen i den anden retning.

Gulv knuseren

Denne øvelse skal udføres med en Wall Ball / Cross Ball eller slam Ball, der ikke hopper for meget. En fremragende øvelse til at afskaffe den overflødige stress fra arbejdet. Stå hofte bredde og med let bøjede knæ. Grib bolden og hold den over dit hoved. Så kaster du bolden hårdt mod gulvet. grib bolden, når den hopper op og vende tilbage til udgangspositionen. Gentag.

Kaste medicinbolden baglæns

Denne øvelse kræver, at du har masser af plads måske udendørs og at du ved, at der ikke er nogen mennesker i nærheden, der kunne blive såret. Hold medicinbolden med begge hænder i en let bøjet position fremad. For bolden over dit hoved og smide det baglæns med meget kraft.

FAQ-spørgsmål og svar om medicin bolde

Hvad er medicinbolden?

Medicinbolden er en kugle, normalt af gummi, som du kan bruge til funktionel træning. Det har længe været brugt i rehabilitering, men er meget nyttigt i gymnastiksalen eller derhjemme. Der er medicinbolde i forskellige vægte, normalt fra 1 til 10 kg.

Hvorfor er det godt at have medicinbold?

En medicinkugle hjælper dig med at udføre såkaldte funktionelle øvelser. Det er det modsatte af isolation øvelser, der har til formål at træne en enkelt muskel. Ved hjælp af en medicin kugle træner du hele muskelgrupper og flere muskelgrupper ad gangen. Du forbedrer koordineringen, balance og du styrker hele kroppen.

Hvad hedder medicinbolden på engelsk?

Medicinbolden kaldes "Medicine Ball" på engelsk.

Hvordan træner du med medicinbolden?

Træning med medicinbold er baseret på mange af de "traditionelle" øvelser. Med medicinbolden kan du tilføje ekstra vægt og et anden ting til at fokusere på.

Hvilke øvelserne er der med medicinbolden?

Med en medicinkugle kan du udføre en række forskellige øvelser. Fra almindelige mavebøjninger og rygbøjninger til push-up og squats. En medicin kugle uden hop, kan du slynge væk med stor kraft mod vægge og gulve.

Kan jeg kaste en medicin kugle mod væggen?

Der er særlige medicinkugler, der er designet til at blive kastet mod væggen eller i gulvet. Disse kaldes Wall Ball, Cross Ball eller slam Ball. De kan modstå denne type af slid og har ikke så meget hop i forhold til den sædvanlige medicinbold. Du bør ikke kaste en normal medicinbold ind i væggen eller kaste den på gulvet, da den kan ødelægges.

Hvad er inde i medicinbolde?

Medicinkugler består af en blanding af gummi og assorterede fibre. Ydersiden består sædvanligvis af et vinyllignende materiale.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
14 Stemmer, Gennemsnit: 4.1 / 5
Sidst redigeret: 2021-01-17 20:45:11

Testvindere - Bedste Medicinbold

  • Gymstick Wall Ball