TEST: Bedste Aloe Vera 2021

Vi har sammenlignet og testet Aloe Vera drikke. Læs mere om vores test nedenfor, sammenlign selv blandet nogle af de bedste Aloe Vera drikke og læs mere om den sunde plante.

Test af Aloe Vera

Nedenfor er en gennemgang af de 5, ifølge os, bedste Aloe Vera drikke. Vi har bl.a. sammenlignet:

 • Indholdet (mængden af Aloe Vera, tilsat sukker…)
 • Pris
 • Andet (smag, tilgængelighed…)

 1. 1. AVIVIR Aloe Vera Kapsler
  9,5/10
  AVIVIR Aloe Vera Kapsler
  Bedst i test
  Pris / liter
  n/a
  Renhed
  99,7%
  Størrelse
  60 pille
  Til butik
  202 kr
 2. 2. Avivir Aloe Vera Juice Naturel
  9,5/10
  Avivir Aloe Vera Juice Naturel
  Pris / liter
  179,00 kr
  Renhed
  99,7%
  Størrelse
  1000ml
  Til butik
  179 kr
 3. 3. Aloe Vera Drikke
  9,4/10
  Aloe Vera Drikke
  Pris / liter
  310,00 kr
  Renhed
  99.7%
  Størrelse
  500ml
  Til butik
  155 kr
 4. 4. Holistic Aloe Vera
  9,3/10
  Holistic Aloe Vera
  Pris / liter
  174,42 kr
  Renhed
  100%
  Størrelse
  946ml
  Til butik
  165 kr

Hvad er Aloe Vera?

Som plante hører Aloe vera til familien Afodill, der blandt andet gør den til en slægtning af asparges og løg, og den er saftig, hvilket betyder, at den kan opbevare vand og derfor kan vokse under meget varme og tørre forhold. Det er ikke for ingenting at den blandt andet kaldes for ørkenlilje, og man kan finde den både i vild og kultiveret tilstand. I mange lande i dag er der store Aloe vera-plantager, og den findes også i private haver og blomsterpotter.

Udseendemæssigt består Aloe vera af store, grønne, spidse blade, der ser ud som om de skyder ud af jorden, og når den blomstrer, får den små klynger af gule blomster. Bladene kan vokse sig op til en meter lange, og det er når man skærer dem op og udsætter deres "kødfulde" inderside, at man får adgang til den våde og lidt slimede gel, der betragtes som sund, og som gør det muligt for planten at opretholde sine flydende bælg i lang tid og perioder uden regn. Foruden gelen bruges også den mælkesaft, der findes lige under bladene, hovedsageligt på grund af den afførende virkning.

Det var den svenske botaniker Carl von Linné, der først klassificerede denne plante i 1700-tallet ved at kombinere det arabiske navn på planten, Aloe, som betyder "skinnende, bittert stof" med det latinske ord for sandhed, vera. Planten har også mange andre navne på forskellige sprog, såsom First Aid Plant, Brændplante og Kongernes Plante. I dag vokser den over hele verden, men dens oprindelse er enten Arabien eller det afrikanske kontinent. Inden for deres slægt er der mange forskellige typer Aloe, men det er Aloe barbadensis Miller, der er den sande Aloe og ingen anden.

En historisk plante

Aloe vera plante

Christopher Columbus bar altid Aloe Vera på sine udforskninger

Få planter er blevet rost i så mange dele af verden og i så mange tidsepoker som Aloe Vera. I traditionel medicin i vidt forskellige lande som Kina, Indien, Caribien og Middelhavet har den været en af hjørnestenene i mange tusinder af år, og der er historiske dokumenter, der fortæller, at plantens fordelagtige olie blev brugt af nogle af de mest berømte mennesker i verdenshistorien.

Berømte skønheder som de egyptiske dronninger Nefertiti og Cleopatra brugte olien til at holde sig unge og smukke, og hvor rig og magtfuld man var blev målt i hvor meget Aloe vera man gav faraoerne i gravgaven. Olien var også en ingrediens under balsamering af mumier, da den holdt skimmel og bakterier væk og således bevarede den døde i livet efter livet. For at forebygge onde ånder, hænger egypterne et billede af Aloe vera i deres døre, og de brugte det også til at kurere både eksterne og indre sygdomme.

De gamle grækere beundrede egypterne for deres viden og ekspertise, og en af de største videnskabsmænd fra antikken, Aristoteles, indså hurtigt plantens helbredelsesevne og anbefalede sin mest berømte studerende, Alexander den Store, at erobre områder, hvor den voksede, så han altid ville have Aloe vera til sine sårede soldater. Dette fortsatte med romerne, der brugte Aloe vera til så vidt forskellige formål som til hudsygdomme, spedalskhed, hårtab og maveproblemer, mens planten på den anden side af kloden i Kina og Japan blev kaldt "Harmoniens plante" og anvendte den i lignende sammenhænge.

I middelalderen blev brugen af Aloe Vera spredt over hele Europa, og dets medicinske virkninger blev rost af høj og lav. Da Christopher Columbus begyndte på sine udforskninger, bar han altid produkter af fire planter: hvede, druer, oliven og aloe vera. "Hvede," sagde han, "at være tæt på mennesker, druer for at more sig, oliven til at berolige og Aloe for at heles" Frem for alt var det kyndige munke i klostre, der lavede cremer og drikkevarer af den helende plante, og i moderne tid er den blevet brugt til at fremme menneskers sundhed.

Hvad indeholder Aloe Vera?

Hvis man analyserer de mange komponenter i Aloe vera-planten, bliver man overvældet af den enorme mængde af stoffer som vitaminer, mineraler, enzymer og hormoner, den indeholder. Nogle siger, at der er så mange som 75 forskellige stoffer, og blandt de vigtigste er følgende:

 • Vitaminer: Aloe vera indeholder hovedsageligt vitamin A, der er ansvarlig for hudens sundhed, C-vitamin, der blandt andet giver immunsystemet et løft og vitamin E og B12, der fremmer blodets sundhed og det generelle stofskifte. Olien er generelt rig på antioxidanter, hvilket betyder, at den modvirker de frie radikaler, der opstår ved at blive udsat for gift, ryge, sove dårligt eller stresse, og derfor bruger mange den både til ekstern brug og som et kosttilskud.
 • Mineraler: Planten har et antal mineraler, der er meget gavnlige for menneskers sundhed, ikke mindst zink, der er det metal, der er mest af i kroppen, udover jern . Zink er en komponent til dannelse af forskellige enzymer og påvirker vores centrale nervesystem, stofskifte og immunsystem, men er også en antioxidant sammen med selen og kobber. Calcium og magnesium er især vigtige for skelet, tænder og muskelfunktion, kalium er nødvendigt for iltoptagelse.
 • Kulhydrater: Der er forskellige typer kulhydrater i Aloe Vera, og det er dem, der giver os energi til at være i stand til at bevæge os, tale og tænke og komme os efter hårdt arbejde. I planten er der hovedsageligt fruktose, eller frugtsukker, som det ofte kaldes, og glukose.

Ud over de nævnte stoffer indeholder Aloe vera også enzymer, fedtsyrer og hormoner, der blandt andet modvirker betændelse og infektioner, arbejder antioxidanter og hjælper kroppen med at beskytte og komme sig.

Der er mange måder at bruge Aloe Vera på. I videoen ovenfor gennemgår en youtuber 10 af dem.

Aloe vera og vores helbred

Fordi Aloe vera indeholder så mange sunde ingredienser, har planten mange positive effekter på vores helbred, men det er hovedsageligt i hudcremer og kosmetik, at man ser dens navn. Der er også kosttilskud, mad og drikke, der indeholder planten, og de kan forebygge en række sundhedsmæssige problemer, såsom forstoppelse, solskoldning, acne og eksem.

Til huden

Med sine styrkende og antiinflammatoriske egenskaber er krops- og ansigtscremer med Aloe vera noget, der enten kan bruges til forebyggende formål for at holde huden frisk og fugtig, men også som en del af behandlingen af rødme og hudproblemer som eksem. Der er også en masse solcremer og aftersun-produkter, der indeholder olien, da den virker beroligende og reparerer på huden, selv når den har modtaget for meget sol eller hvis den er brændt.

Forskere har opdaget, at hudens regenererende egenskaber forbedres, når den behandles med Aloe Vera, ikke mindst da det stimulerer kollagenproduktionen, og det er derfor ikke tilfældigt, at mennesker har brugt det som en behagelig, beroligende og helende creme i over 6.000 år. Den tid, det tager kroppen at reparere beskadiget hud, kan reduceres til så meget som halvdelen, hvis man anvender Aloe Vera, og der findes alt fra shampoo og massageolier til læbebalsam og vådservietter, man kan bruge.

Fordi huden også holdes frisk og fugtig ved hjælp af Aloe Vera, er planten en meget populær ingrediens i hudplejeprodukter, der modvirker rynker og aldring, men også mod bumser og acne. Hvis man har tør hud, blødgør det, og cremen kan også reducere størrelsen på porerne, hvilket altid er velkommen. Mange produkter, der modvirker smerter og kløe i insektbid, indeholder også Aloe vera.

Mod maveproblemer

Aloe vera er en plante, der kan opbevare vand i en længere periode, og man bemærker blandt andet i dens fugtgivende virkning i hudcremer, som også virker indvendigt. Når man indtager mælkesaft fra Aloe Vera, hjælper kroppen med at hydrere sig selv, hvilket betyder, at stoffet får mave-tarmfunktionerne lidt ekstra i gang. Hvis du lider af kramper eller forstoppelse, kan den afførende virkning være netop det, der er brug for, og dets anti-inflammatoriske egenskaber virker beroligende. Det bør dog ikke tages i længere perioder, da det kan forhindre kroppens optagelse af vigtige stoffer, lede til dehydrering og irritation. En kop te eller fortyndet juice er glimrende eksempler på Aloe Vera som et kosttilskud.

Til oral sundhed

Regelmæssigt at skylle munden med Aloe Vera-juice har vist sig at være lige så effektiv som andre mundskyllemidler, og det er delvis på grund af dets antiinflammatoriske virkninger, der holder tandkødet og slimhinderne beroligede og friske, og dels til dets bakteriedræbende funktion, der dræber de bakterier, der ligger til grund for plak og tandsten. Skylning med væske fra planten kan også forhindre uren hud og svampeinfektioner på indersiden af munden og ser ud til at lette smerten. Ud over saften findes der også tyggegummi med Aloe vera, der kan bruges til midlertidige problemer, og man kan børste sine tænder dagligt med frisk tandpasta.

Til hår og vipper

Der er en række skønhedsprodukter såsom shampoo og mascara med Aloe Vera, og det skyldes, at gelen har en blødgørende men samtidig udfyldende virkning. For mennesker med irriteret hovedbund eller følsom hud kan almindelige kosmetiske produkter ofte opleves som irriterende og dehydrerende, og ved at tilføje Aloe vera modvirkes disse virkninger. I traditionel medicin er plantens gel også blevet brugt til at modvirke hårtab, men der er ingen videnskabelige beviser for, at den virkelig skulle fungere. Mange flaskeshampooer bruger Aloe vera, da skæl er en type svampeinfektion, som planten kan modvirke, samtidig med at huden holdes glat og blød.

Forskellige produkter

Da Aloe vera har været en så utrolig populær ingrediens i både skønhed og sundhedsmæssige sammenhænge siden oldtiden, er der i dag et stort antal produkter, der indeholder den på markedet. Du kan finde dem på internettet, supermarkeder, på apoteker og hos specialister i naturmedicin, og der er et stort antal anvendelser.

 • Koncentrat: Fans af Aloe Vera har normalt et koncentrat af plantens mælk derhjemme, så de kan gurgle, smøre, drikke fortyndet med vand ved forstoppelse osv.
 • Massageolie: At massere ømme led og muskler med antiinflammatorisk Aloe Vera-olie giver både en dejlig følelse og smertelindring og er godt for huden, da den blødgøres og olien ikke indeholder kemikalier. Lige så vidunderligt efter hård træning eller en lang stillesiddende dag.
 • Hudcreme og gel: Til tør og irriteret hud. Hjælper huden med at reparere sig selv ved solskoldning og er et godt alternativ til at fugte og genopbygge den, hvis du lider af eksem og for nylig har gennemgået en kortisonbehandling, der efterlod huden lidt træt og tynd. Bør dog ikke tages på samme tid som kortisonen eller andre medicinske hudcremer.
 • Juice: Ved at drikke en økologisk og usødet juice af Aloe Vera, kan man styrke ens immunforsvar og holde hud og slimhinder fugtet. Også god til mundskyl og plak, hvis der skylles regelmæssigt med det, og i naturlig medicin betragtes det som at modvirke høje blodsukkerniveauer.
 • Læbebalsam: Fugter tørre og arrede læber og ifølge mange gode mod mundbesvær. Vælg et alternativ med solbeskyttelsesfaktor for at holde dine læber i top stand.
 • Tandpasta: Modvirker opbygningen af plak og betændelse i tandkødet. God til vabler og giver et frisk åndedræt.
 • Te: En god og velsmagende kop te med Aloe vera holder kroppen stærk og sund.
 • Shampoo og balsam: Skaber blødt hår og er især rart, hvis man har irriteret hovedbund.
 • Shower Gel og sæbe: Rengører smukt og giver huden et ægte vitaminboost, mens det blødgøres.
 • Hånd- og fodcreme: Reparerer og blødgør hænder og fødder og giver en følelse af friskhed.
 • Plastre: Da Aloe Vera hjælper huden med at reparere sig selv og samtidig har antibakterielle egenskaber, er dette et fremragende alternativ til almindelige plaster.
 • Deodorant: For en helt naturlig friskhed, helt fri for kemikalier, samtidig med den er god mod huden.
 • Eksfolierende cremer: Slip af med døde hudceller og byd huden på en blødgørende og nærende Aloe Vera-gel.
 • Vådservietter: Beroliger, opfrisker og blødgør huden, mens at den holdes ren og frisk.

Løbende forskning

Det faktum, at Moder Natur er et enormt apotek i sig selv, har altid været kendt af mennesker, og det undersøges konstant, hvordan planter og urter kan have positive effekter på vores helbred. Da Aloe Vera har været brugt så længe, er mange forskere meget interesserede i denne plante, og i skrivende stund er der igangværende undersøgelser og eksperimenter i søgen efter en kur på alvorlige sygdomme som kræft og AIDS. I traditionel medicin er Aloe vera længe blevet brugt til at modvirke højt blodsukker blandt diabetikere, men indtil videre er der ingen klare beviser. Planten er interessant, det er der ingen tvivl om.

Bivirkninger

Selvom Aloe vera længe har været værdsat for sine helende og beroligende virkninger både internt og eksternt, er der også indikationer på, at langtidsbrug i nogle tilfælde kan have negative følger. Da der er en afførende virkning i plantens mælk, bør den ikke tages for længe, da det kan medføre, at kroppen ikke fanger alle de vigtige vitaminer og mineraler fra den kost, du har spist. Følsomme mennesker kan også få allergiske hudreaktioner på hudcremer med Aloe Vera, men det er normalt ikke mere end lys rødme. Hvis man ammer, bør ikke bruge disse cremer, da babyen kan få dem ind gennem munden, og man bør også undgå Aloe vera-cremer, hvis man allerede tager anden medicin gennem huden. Dette skyldes dels, at Aloe vera kan forårsage en reaktion, når den kommer i kontakt med visse stoffer, og dels fordi hudcremer med Aloe vera absorberer den ellers gavnlige gel meget hurtigt, som ikke nødvendigvis er godt, hvis du allerede er behandlet med en bestemt creme som skal optages langsomt.

 

Sidst redigeret: 2021-01-17 20:45:29

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
0 Stemmer, Gennemsnit: 0 / 5

Testvindere - Bedste Aloe Vera

 • AVIVIR Aloe Vera Kapsler
 • Avivir Aloe Vera Juice Naturel
 • Aloe Vera Drikke
 • Holistic Aloe Vera